Организатори (Organizers)

Представяме Ви екипът, който тази година организира WordCamp Sofia!

Христо Панджаров

Христо работи в SiteGround като WordPress Expert вече десет години. Занимавал се е с всичко – поддръжка на големи WordPress сайтове, изграждане на нови сайтове, дизайн на WordPress теми и разширения. Пише много упътвания и статии за WordPress. Има късмета страстта му към WordPress да се припокрива с работата му в SiteGround където разработва и имплементира решения за подобряване на скоростта на WordPress, както и други услуги предлагани от SiteGround за WordPress потребителите.

За втори път през 2017-та Ицо оглавява екипа на WordCamp Sofia след като години наред е част от събитието като лектор или доброволец.

Петя Райковска

Петя управлява големи медийни проекти в Human Made, ръководи екипа от преводачи на WordPress и е част от организацията на няколко големи WordPress събития. В екипа на WordCamp Sofia e от 2013-та и помага с различни неща от комуникация през спонсори, лектори и логистика.

През 2017-та година Петя обгрижва лекторите на WordCamp Sofia, грижи се за комункацията заедно с Марти и е ментор на новите членове на екипа.

Георги Боцев

Георги е част от екипа на OnTheGoSystems като поддръжка на плъгина WPML. През 2015 той се включи като доброволец на WordCamp Sofia 2015 а през 2016 година изнесе лекция за отдалечената работа на WordCamp Sofia 2016.

Сега през 2017, той се включва за първи път в организацията на WordCamp Sofia 2017 под менторството и ръководствтото на Петя Райковска в комуникацията с лекторите

Владимир Василев

Владо работи с WordPress от 2009 година насам, като в момента ръководи малък сплотен екип от програмисти в компания с нелепо име. Малко след запознаването си с WordPress става негов проповедник и започва да преподава на всевъзможни групи от нетехничари колко лесно и забавно е да се работи с WordPress.

Уж между другото основава и първия хакерспейс в България (и в частност София) – init Lab, което се явява в последствие още един вектор за „заразяването“ на Интернет хората с open source културата.

Росен Захариев

Росен е backend developer на свободна практика.

2016 участва като доброволец, а сега реши да помогне в организацията.

Юлияна Юриева

Юлияна pаботи в Human Made като Project Manager. Подпомага осъществяването на големи медийни проекти и решения за корпоративни клиенти. Има над 10 години опит, част от тях е оглавявала WordPress агенция. Организатор е за втори път, като тази година е начело на екипа, който се грижи за спонсорите на WordCamp Sofia.

Мая Зъбарева

Мая е Front End Developer във Flowminds. Творчески настроена личност, която обича предизвикателствата и има страст към дизайна. Посещава редовно WordPress конференциите, а през 2016 година решава да се включи като доброволец. Остава очарована от всички взели участие в осъществяването /организатори, доброволци, общност/ и тази година решава да се включи в организацията на конференцията.

Ивелина Димова

Ивелина Димова е Senior WordPress Developer в CrowdFavorite. Занимава се с различни WordPress проекти, плъгни и теми, борави еднакво умело с frontend и backend. Обича да пътува, а в свободното време тренира или обучава йога. Ив е редовен доброволец и лектор на WordCamp Sofia и тази година се включва като volunteer wrangler!

Мартина Колева

Мартина е Project Manager и е част от организационния екипа на Rails Girls Sofia и CoderDojo Bulgaria. Дейно подкрепя инициативи свързани с програмиране за деца и е превела книгата Hello Ruby на български език. Марти е дизайн ентусиаст, а тази година помага на WordCamp Sofia с цялостната комуникация на събитието.

Яна Димитрова

На Яна й липсва WordPress. Сега се грижи за mazelabs и почти няма време сама да копа из кода, но затова пък се грижи за всичко останало около случването на един проект. Включително и да участва в организацията на WordCamp Sofia 2017, защото й е много интересно.

Станимир Стоянов

Станимир е Fullstack Web Developer във Forci Web Consulting, който обича да допринася към най-различни open source проекти, включително ядрото на WordPress. Освен че помага с превеждането на WordPress на български, Станимир е сред основните организатори на ежемесечната WordPress сбирка във Варна.

Ванина Иванова

Ванина е специалист по дигитален маркетинг, блогър и дългогодишен ползвател на WordPress. Фен на WordCamp e от доста време, а тази година за първи път е част от екипа организатори.

Марина Васильовска

Марина за пръв път стъпва в дебрите на дигиталния маркетинг и SEO-то през 2010 и оттогава доволно се скита из тях. В момента работи към рекламна агенция Smarkethink, където затормозява сайтовете на клиентите с непрекъснати експерименти. Тази година за пръв път  (но с удоволствие) се включва в екипа на WordCamp Sofia, отговарящ за спонсорите.

Коментарите са изключени.